Meer over NOWSCHOOL
NOWSCHOOL
šŸŒ±

NOWSCHOOL

Het beste uit ieder kind is het beste voor de wereld

Steun ons via een donatie
Wil jij bijdragen?

Steun onze crowdfunding

NOWSCHOOL is een plek waar je als kind in vrijheid mag leren van jezelf, de ander en de aarde om spelenderwijs een betere wereld te creĆ«ren. Het is een plek waar ouders, leraren en leerlingen samenkomen en bouwen aan een duurzame toekomst. Deze unieke school is geĆÆnspireerd op de Green School Bali. NOWSCHOOL leert kinderen in hun eigen kracht te staan en wij geloven dat we daarmee een leefbare toekomst creĆ«ren. Wil je daar aan bijdragen? Laten we dan samen het verschil maken.

NOWSCHOOL is een interactieve en duurzame playground waar iedereen changemaker is: van kind tot leerkracht en van leerkracht tot ouder.

Na drie jaar onderzoeken, brainstormen en werken aan de realisatie van het concept NOWSCHOOL, is het nu tijd om onze droom tot leven te laten komen. Het komende jaar willen we de leeromgeving vormgeven, het onderwijsteam trainen, de NOW-community samenbrengen, de locatie inrichten en alle verdere actie ondernemen die nodig is voor het opzetten van een basisschool. Van de financiƫle tot juridische basis en van marketing tot NOW-events. Bouw jij mee aan deze droom?

Supporters die je zijn voorgegaan:

Aukje Wakkerman, Janina Boeksen, IForPublic, Sanne Kosterman, 24Stories, IP Automation, David Claassen, Eyeforce, Silke Smit-Brouwer, Sir Render, Feron Huidverzorging, Merei Ligteringen, Djinn & Tim, Hillechien van der Klaauw, Regeneration Design, Matthijs Jaakke, Andries de Kock en meer..

Over het initiatief

Drie jaar geleden bezocht JuliĆ«tte Schraauwers de Green School in Bali: een bijzondere community die kinderen van 4 t/m 18 jaar spelenderwijs opleidt tot duurzame ondernemers van de toekomst. Deze onderwijsvorm inspireert onderwijsinstellingen over de hele wereld. ā€œHet raakte mij diep in mijn hart om te zien wat er mogelijk is wanneer kinderen vanuit hun eigen intrinsieke motivatie al lerend bouwen aan een duurzame toekomst.ā€ JuliĆ«tte besloot ter plekke om eenzelfde soort school in Nederland op te gaan zetten onder de naam NOWSCHOOL. Een school waar haar toekomstige kinderen hopelijk op een dag onderdeel van mogen zijn.

In de afgelopen tijd heeft Juliƫtte een team om zich heen verzameld dat haar visie en droom deelt. Samen hebben zij het afgelopen jaar hard gewerkt om NOWSCHOOL van start te laten gaan - met succes!

Het doel van de NOWSCHOOL

NOWSCHOOL is ervan overtuigd dat kinderen van nature willen leren, continu aan het leren zijn en dat zij dit het beste spelenderwijs doen. NOWSCHOOL wil dit natuurlijke leerproces ondersteunen door kinderen interactief en in vrijheid te laten kennismaken met omgeving en samenleving.

Voorop staan persoonlijke ontwikkeling en een gezonde relatie met de interne wereld, om vanuit daar te kunnen verbinden met anderen en met de natuur. Zo stimuleert NOWSCHOOL haar leerlingen vanuit hun unieke potentieel een plek te vinden in dit leven. Dit gebeurt met speciale aandacht voor het ecosysteem waar wij allen onderdeel van zijn, om kinderen zo bewust te maken van de plek die zij innemen ten opzichte van de ander en de aarde.

Bovendien fungeert NOWSCHOOL als een community waarin niet alleen leerlingen, maar ook docenten en ouders worden uitgenodigd te leren en inspireren. Op die manier wil NOWSCHOOL wil laten zien dat het mogelijk is om als school een constructieve bijdrage te leveren aan een beter leven voor en met elkaar.

De droom van de NOWSCHOOL

Als we onze ogen sluiten en ongeremd durven dromen, zien we NOWSCHOOL als duurzaam speelveld op een centrale plaars in Nederland en de samenleving. We zien een plek die alle leden van de community uitdaagt tot interactie en die uitnodigt tot vragenstellen, leren, liefhebben, falen en creƫren. Een plek waar regels, leeftijden en klassen vervagen en we met elkaar werken aan een groter belang dan alleen wijzelf, waar iedereen een gelijke stem heeft om mee te beslissen en in alle opzichten mag meebouwen aan de omgeving en invulling van NOWSCHOOL. Een plek waar we leven en leren volgens het ritme van seizoenen en andere levenscycli en waar we inspelen op de energie van de natuur.

Wat kunnen we met jouw bijdrage

Om als team de volgende stappen te kunnen maken zijn we op zoek naar support om NOWSCHOOL van de grond te krijgen. Wij geloven in de kracht van crowdfunding omdat we daarmee samen investeren in een gezamenlijk doel waar iedereen belang bij heeft: onderwijs waar de onze kinderen om vragen.

Waar we voor staan en wat we willen bereiken is duidelijk, maar hoe gaan we dit in de praktijk brengen? De opbrengsten van de crowdfunding gaan we o.a. gebruiken om onze business case helemaal uit te werken, in samenwerking met een team van gedreven onderwijshelden. Met behulp van een ketenanalyse gaan we een waterdicht financieel plan opzetten. We moeten praktische zaken als juridische verplichtingen regelen, en zijn in gesprek met een duurzame locatie in Utrecht.

Ter voorbereiding op de opening in 2021 willen we een aantal events organiseren waarbij de community elkaar kan ontmoeten en aan het contact kan bouwen. En tenslotte willen we natuurlijk onze leerkrachten klaarstomen voor de school van de toekomst.

Waarom doen we dit?

Wij zijn er sterk van overtuigd dat we weer in verbinding moeten raken met onszelf en de natuur. Dat is fundamenteel voor echte verandering. We begrijpen dat wij de makers zijn van onze problemen, dus we kunnen de manier waarop we leven heroverwegen en deel uitmaken van de oplossing. Het begint allemaal met onderwijs, kinderen in staat stellen de persoon te zijn die ze werkelijk zijn, motiveert ons elke dag. We leven en leiden de verandering die we graag zien in deze wereld.

Het begint NOW.

Ons team